BAR-dichtbij - .:

Inloggen Wachtwoord aanvragen
Bel met onze klantadviseurs: 088 - 426 36 60

Algemene voorziening

De Algemene Voorziening is toegankelijk is voor iedereen. Iedere inwoner van de BAR-gemeenten kan, indien noodzakelijk, gebruikmaken van bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan de gemeente mensen financieel tegemoetkomen, die een bijstandsuitkering hebben of mantelzorger zijn.

Iedere inwoner van de BAR-gemeenten kan een beroep doen op de Algemene Voorziening. Het maakt dan niet uit of het bijvoorbeeld gaat om een huishoudelijke hulp, een kapper aan huis of tuinonderhoud. De gemeente houdt rekening met ieders persoonlijke situatie en kan mensen, indien wenselijk, tegemoetkomen in de kosten van een was- en strijkservice of huishoudelijke hulp. Daarnaast biedt de gemeente tijdelijke respijtzorg aan voor mantelzorgers om hen te ontlasten. 

De tegemoetkoming van de gemeente gebeurt door middel van vouchers. De gemeente kent vouchers toe vanuit de Wmo en de Bijzondere Bijstand. Daarnaast kunnen mantelzorgers gebruikmaken van de voucherregeling. Zo kunnen inwoners van de BAR-gemeenten korting ontvangen om gebruik te kunnen maken van een voorziening als de was- en strijkservice. Vanuit de Bijzondere Bijstand kan de gemeente inwoners die het betreft met een inkomen tot 130% van het bestaansminimum financieel volledig ondersteunen. Mantelzorgers hebben recht op tijdelijke respijtzorg.

De voucherregeling geldt tot 1 januari 2017. Hierna stopt de regeling en geldt de marktprijs voor bijvoorbeeld was- en strijkservice van dat moment. 

De voucherregeling in het kort:

1 Tijdelijke korting
Via de Wmo heeft u een voucher gekregen, die u recht geeft op korting op was- en strijkservice en/of huishoudelijke hulp. In 2015 is de korting €6,50 per uur/dienst en in 2016 €4,- per uur/dienst. U kunt maximaal 130 uur per jaar aan dienstverlening opnemen. Per 1 januari 2017 vervalt de voucherregeling en geldt het markttarief.  

2 Dekking van kosten
Via de Bijzondere Bijstand heeft u een voucher gekregen, die u recht geeft op korting om u in staat te stellen gebruik te maken van was- en strijkservice en/of huishoudelijke hulp. U kunt maximaal 130 uur per jaar aan dienstverlening opnemen.

3 Tijdelijke respijtzorg voor mantelzorgers
Via de Wmo heeft u een voucher gekregen, die mantelzorgers recht geeft op tijdelijke respijtzorg. De korting geldt voor persoonlijke dienstverlening in en om uw huis en is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten. De voucher is maximaal vier weken geldig.   

Bel mij terug

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en eventuele toelichting in. De mogelijkheid om u direct terug te bellen is beschikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.30 uur. Vult u buiten deze tijden dit formulier in, dan bellen wij u de eerstvolgende werkdag terug.

Velden met een (*) zijn verplicht

Ik heb een klacht

U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Velden met een (*) zijn verplicht

Stuur een bericht

U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Velden met een (*) zijn verplicht

Wachtwoord aanvragen

U wilt een (nieuw) wachtwoord aanvragen. Vul hieronder het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Wij zullen u dan een wachtwoord per e-mail toesturen. U kunt direct met dit wachtwoord inloggen. Heeft u nog niet eerder gebruik gemaakt van onze dienstverlening? Activeer dan eerst uw account!

Velden met een (*) zijn verplicht
E-mailadres: *